Csavargódal___________________Country Roads_________________Hajnali ének

__________

2011. május 25., szerda

Balatoni nyár Szilágyi módra...

     Bizony, május 20-án nyakunkba vettük a Dunántúlt, és elindultunk, hogy egy fantasztikus hétvégét tölthessünk el együtt a jó öreg Balatonnál. A vonatút kicsit elhúzódott, így elég későn érkeztünk meg a mesebeli házikókhoz, amikben szállást kaptunk. Egy kedves néni várt ránk, és megmutatta a házak összes zegét-zugát. Hamar lepihentünk, hiszen a nagy meleg, a hosszú utazás mindenkit kimerített.

     Másnap reggel hamar felkeltünk, hiszen eljött az ifjú padavanok ideje, hogy megmutathassák, igenis érdemesek arra, hogy jedilovagokká váljanak. El is indultunk, jártuk az erdőt, a mezőket, voltunk fent, lent, mindenütt, de sajnos a tikkasztó meleg elől nem tudtunk elrejtőzni.. Elérkezett a próbák ideje, a jeditanítványok különféle megpróbáltatásoknak lettek kitéve. Szerencsére mindenki odatette magát, és az összes Szilágyi leány sikeresen vette az akadályokat. Ezután visszatértünk szálláshelyünkre, mindenki gyorsan fürdőruhába ugrott, és irány a Balaton!! Megmártóztunk, úsztunk, napoztunk, aztán megebédeltünk, és fagyiztunk is egy nagyot. Közben a helybéli vagányok csúszdamutatványaikkal kápráztattak el bennünket.. jókat nevettünk (:

     Amikor a nap már leszállóban volt, visszaindultunk, hogy egy jókora lakomával ünnepelhessük az újdonsült jediket. Együtt készítettük el a vacsorát, amit aztán együtt is fogyasztottunk el. Sajnos az eső időközben eleredt, így bekucorogtunk az eresz alá, de nem volt gond, hiszen sok jó jedi kis helyen is elfér! Nagy kár, hogy vihar elmosta a tábortüzet, de a házikóban azért énekelgettünk egy picit, ráadásul a kukac-jedik egy csodálatos star wars nótát tanítottak! Ezután imádkoztunk, és nyugovóra tértünk.
     Vasárnap reggel napsütésre ébredtünk, így kellemes melegben költhettük el utolsó reggelinket a Balaton mellett. Ezután közös pakolásba, takarításba keztünk, majd elmentünk a helyi templomba misére. Nagyon kedvesen fogadott bennünket minden fűzfői lakos, kedvesen mosolyogtak ránk, és mondták, hogy jöjjünk máskor is (ez biztosan így lesz!). A mise után kibattyogtunk az állomásra. Szomorú búcsút vettünk a zöld Dunántúltól, a kék Balatontól, és visszatértünk a Déli pályaudvarra, ahol egy közös 'Pápá!'-t követően mindenki elindult hazafelé a szélrózsa minden irányába.
     Csodás hétvégét töltöttünk el együtt, remélem a következő rajportyán kicsivel több Oroszlán lesz majd(:

Bezó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése